Svijet Biljaka Novosti Sadnice Naša polja Fitoaroma Galerija Kontakt Webshop
SVIJET BILJAKA d.o.o. › novosti › otvoren_staklenik_tvrtke_svijet_biljaka_iz_vodnjana

Otvoren staklenik tvrtke Svijet Biljaka iz Vodnjana

image Moderan i suvremeno opremljen staklenik za proizvodnju aromatičnoga, ljekovitog i medonosnog bilja površine 4380 m2 otvoren je u Vodnjanu, 15.02.2008.g.. 

Svečanosti otvorenja prisustvovali su mnogobrojni uzvanici, a među njima i predstavnici Istraske županije sa županom Ivanom Jakovčićem, grada Vodnjana te predstavnici županijske komore Pula. Dubravka Orlić Bašlin i Mijo Miljak članovi uprave tvrtke Svijet biljaka istaknuli su da je cilj proizvesti količinu sadnica koja će u potpunosti zadovoljiti potrebe projekta podizanja nasada lavande u Istarskoj županiji - “Istarska lavanada”, kao i potrebe domaćeg i inozemnog tržišta.
Tako da se u stakleniku već pripremaju sadnice za proljetnu sadnju i proizvode sadnice za jesenju sadnju biljaka. Napomenimo da je do sada u okviru projekta podignuto oko 50 ha nasada lavande, vlastitih i u kooperantskom odnosu te da je lansirana linija novih prirodnih proizvoda robne marke Fitoaroma.
Otvorenje ovog staklenika kao značajnog gospodarskog sadržaja Vodnjana i Istre pozdravili su i gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović i župan Ivan Jakovčić.
image