Svijet Biljaka Novosti Sadnice Naša polja Fitoaroma Galerija Kontakt Webshop
SVIJET BILJAKA d.o.o. › nasa_polja

Poziv na suradnju

imagePozivamo sve zainteresirane fizičke i pravne osobe da postanu kooperanti Grupe Istarska lavanda! 

Sa svakim našim kooperantom potpisujemo Ugovor o kooperaciji za podizanje nasada, preradu cvijeta i otkup lavandinog ulja.

Grupa Istarska lavanda, primjenom najboljih znanja i tehnologija, planira i izrađuje projekt nasada lavande u kompletnom biološkom ciklusu te osigurava svu potrebnu opremu i deklarirani sadni materijal za podizanje nasada.

Biološki ciklus kooperativne proizvodnje traje 15 godina. Svojim kooperantima pružamo potrebnu administrativnu i savjetodavnu pomoć radi ostvarivanja prava na državne poticaje, županijske i općinske subvencije te ishodovanje poticajnih kredita kod komercijalnih banaka.

U suradnji s Istarskom razvojnom agencijom i Raiffeissen bankom te Istarskom kreditnom bankom Umag pokrenuli smo kreditnu liniju za podizanje dugogodišnjih nasada lavande u Istarskoj županiji. Bitno je za istaknuti da se Grupa istarska lavanda brine i o preradi i otkupu kompletnog uroda.

Prve dvije godine nasadi traže više angažiranosti i njege dok preostalih 20 godina preostaje samo berba.

Na osnovi iznesenog vjerujemo da ćete prepoznati mogućnost da uzgoj lavande može biti unosan posao i postati naš kooperant!

Javite nam se, stručni tim Istarske lavande Vas očekuje!


2. rođendan "Istarske Lavande"

image Projekt podizanja nasada lavande u Županiji istarskoj, pod skraćenim naslovom “ISTARSKA LAVANDA”, proslavio je svoj 2. rođendan. 


- saznajte više -

Godišnjica projekta "Istarska lavanda"

imageU povodu godišnjice pokretanja projekta “Istarska lavanda” koji zajednički provode tvrrke Svijet biljaka d.o.o. i Agrofarmacija d.o.o., u prostorijama Zajednice Talijana u Vodnjanu 22. prosinca, 2006. godine održana je svečano predavanje o uzgoju lavande u Istri za kooperante Grupe Istarska lavanda i sve zainteresirane. 


- saznajte više -

Uzgoj lavande

imageOsnovna njega nasada sastoji se u obrezivanju biljaka krajem svibnja na visinu 8 - 10 cm kako bi se oblikovao gusto zbijeni grm. U drugoj godini biljka se ponovno obrezuje na visinu 15 - 18 cm. Nakon toga više nema potrebe oblikovati krošnju. 


- saznajte više -

Projekt "Istarska lavanda"

imageGrupu “Istarska lavanda” (Lavandula histrica) oformile su tvrtke Agrofarmacija d.o.o. i Svijet biljaka d.o.o. iz Pule s ciljem da se poduzimanjem niza poduzetničkih pothvata stvore preduvjeti za uspjeh realizacije projekta podizanja nasada lavande u Županiji istarskoj u razdoblju od 2006. do 2010. godine.


- saznajte više -

Povijest lavande

imageLavanda je biljka s područja sunčanih kamenjara zapadnog dijela Sredozemlja. Lavanda - znanstvenog naziva Lavandula officinalis Chaix poznata pod narodnim imenima: lavandula, lavendl, lefendel; pripada porodici usnača (Lamiaceae). 


- saznajte više -

Stranica 1 od 1.