Deprecated: Function ereg() is deprecated in /home/svijetbi/public_html/en/index.php on line 118
Our fields | SVIJET BILJAKA d.o.o. | Hrvatska
Svijet Biljaka News Seedlings Our fields Fitoaroma Gallery Contact Webshop
SVIJET BILJAKA d.o.o. › nasa_polja

Poziv na suradnju

imagePozivamo sve zainteresirane fizičke i pravne osobe da postanu kooperanti Grupe Istarska lavanda! 


2. rođendan "Istarske Lavande"

image Projekt podizanja nasada lavande u Županiji istarskoj, pod skraćenim naslovom “ISTARSKA LAVANDA”, proslavio je svoj 2. rođendan. 


- read more -

Godišnjica projekta "Istarska lavanda"

imageU povodu godišnjice pokretanja projekta “Istarska lavanda” koji zajednički provode tvrrke Svijet biljaka d.o.o. i Agrofarmacija d.o.o., u prostorijama Zajednice Talijana u Vodnjanu 22. prosinca, 2006. godine održana je svečano predavanje o uzgoju lavande u Istri za kooperante Grupe Istarska lavanda i sve zainteresirane. 


- read more -

Uzgoj lavande

imageOsnovna njega nasada sastoji se u obrezivanju biljaka krajem svibnja na visinu 8 - 10 cm kako bi se oblikovao gusto zbijeni grm. U drugoj godini biljka se ponovno obrezuje na visinu 15 - 18 cm. Nakon toga više nema potrebe oblikovati krošnju. 


- read more -

Projekt "Istarska lavanda"

imageGrupu “Istarska lavanda” (Lavandula histrica) oformile su tvrtke Agrofarmacija d.o.o. i Svijet biljaka d.o.o. iz Pule s ciljem da se poduzimanjem niza poduzetničkih pothvata stvore preduvjeti za uspjeh realizacije projekta podizanja nasada lavande u Županiji istarskoj u razdoblju od 2006. do 2010. godine.


- read more -

Povijest lavande

imageLavanda je biljka s područja sunčanih kamenjara zapadnog dijela Sredozemlja. Lavanda - znanstvenog naziva Lavandula officinalis Chaix poznata pod narodnim imenima: lavandula, lavendl, lefendel; pripada porodici usnača (Lamiaceae). 


- read more -

Page 1 of 1.